Joost Kuijpers, Keurslager

Lekker buiten eten!

Wat is er gezelliger dan lekker buiten eten met een barbecue binnen handbereik? Als barbecuespecialist zijn wij u graag behulpzaam bij het samenstellen van uw menu.

BARBECUE TRADITIONEEL € 13.50 P.P.

± 4 STUKS P.P.

  • Kipsaté
  • Sparerib
  • Barbecueworst
  • Runderhamburger
  • Gemarineerde kipfilet
  • Gemarineerde speklap
  • Brabantse huzarensalade
  • Rauwkostsalade
  • Aardappelsalade
  • Diverse sauzen
  • Stokbrood en kruidenboter

BARBECUE SPECIAAL € 15.50 P.P.

± 4 STUKS P.P.

  • Biefstukspies
  • Beefburger
  • Kipsaté
  • Sparerib
  • Gemarineerde kipfilet
  • Gemarineerde varkens rib-eye
  • Brabantse huzarensalade
  • Rauwkostsalade
  • Pasta rucolasalade
  • Diverse sauzen
  • Stokbrood en kruidenboter

BARBECUE DE LUXE € 19.50 P.P.

± 4 STUKS P.P.

  • Carpacciospies
  • Varkenshaas-tuinkruiden spies
  • Garnalenspies
  • Beefburger
  • Sparerib
  • Gemarineerde entrecote
  • Pasta rucolasalade
  • Brabantse huzarensalade
  • Rauwkostsalade
  • Fruitsalade
  • Diverse sauzen
  • Stokbrood en kruidenboter

BARBECUE EXCELLENT € 24.50 P.P.

  • Picanha van Salentein premium beef
  • Côte de boeuf
  • Duroc rib roast
  • Lamsrack met tuinkruiden
  • Catch of the day
  • Pasta rucolasalade
  • Quinoa salade
  • Brabantse huzarensalade
  • Fruitsalade
  • Barbecue glacé
  • Diversen sauzen
  • Stokbrood en kruidenboter

RECEPT PICANHA – STAARTSTUK INDIRECT GRILLEN

Ingrediënten

  • Picanha
  • Grof zeezout
  • Versgemalen zwarte peper
  • Mesquite rookhout (half handje)

Bereiding:

  • Verwijder eventuele vliezen aan de vleeszijde en snijd een ruitjespatroon (tot op het vlees, niet erin) in de vetzijde. Of vraag Joost Kuijpers om dit te doen.
  • Laat het vlees minimaal een half uur op kamertemperatuur komen.
  • Maak de barbecue klaar voor indirect grillen op 175-200°C.
  • Bestrooi het vlees, 20 minuten voordat je het gaat bereiden, aan beide kanten royaal met zeezout en zwarte peper.
  • Leg de picanha, met het vet naar boven, in de barbecue en voeg het rookhout toe. Doe het deksel dicht en zorg dat het roostertje boven het vlees zit: zo kan de rook over het vlees naar buiten gaan.
  • Als het vlees de gewenste temperatuur (45-55°C) heeft bereikt, 45-55°C, dan kun je het van de barbecue afhalen.
  • Leg de kooltjes in één laag op het kolenrooster.
  • Leg het vleesrooster terug en bruin de picanha direct boven de kooltjes totdat het vlees een mooi knapperig korstje heeft.
  • Laat het vlees minimaal 10 minuten rusten onder aluminiumfolie, voordat je het aansnijdt.

BBQ Folder

VEGETARISCHE SPECIALITEITEN

  • Gemarineerde maïskolf
  • Gemarineerde groentespiesen
  • Mozzarella barbecueslof
  • Vegaburger
  • Schuitje van groente en fetakaas

Joost Kuijpers, Keurslager

Kuikenvlaas 2B
5763PZ Milheeze
0493 383 875

Openingstijden

maandag 12:00 - 18:00
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 19:00
zaterdag 08:30 - 17:00
zondag Gesloten