Wat is er gezelliger dan lekker buiten eten met een barbecue binnen handbereik? Als barbecuespecialist zijn wij u graag behulpzaam bij het samenstellen van uw menu.
BARBECUE TRADITIONEEL € 13.50 P.P.
± 4 STUKS P.P.
Kipsaté
Sparerib
Barbecueworst
Runderhamburger
Gemarineerde kipfilet
Gemarineerde speklap
Brabantse huzarensalade
Rauwkostsalade
Aardappelsalade
Diverse sauzen
Stokbrood en kruidenboter
BARBECUE SPECIAAL € 15.50 P.P.
± 4 STUKS P.P.
Biefstukspies
Beefburger
Kipsaté
Sparerib
Gemarineerde kipfilet
Gemarineerde varkens rib-eye
Brabantse huzarensalade
Rauwkostsalade
Pasta rucolasalade
Diverse sauzen
Stokbrood en kruidenboter
BARBECUE DE LUXE € 19.50 P.P.
± 4 STUKS P.P.
Carpacciospies
Varkenshaas-tuinkruiden spies
Garnalenspies
Beefburger
Sparerib
Gemarineerde entrecote
Pasta rucolasalade
Brabantse huzarensalade
Rauwkostsalade
Fruitsalade
Diverse sauzen
Stokbrood en kruidenboter
BARBECUE EXCELLENT € 24.50 P.P.
Picanha van Salentein premium beef
Côte de boeuf
Duroc rib roast
Lamsrack met tuinkruiden
Catch of the day
Pasta rucolasalade
Quinoa salade
Brabantse huzarensalade
Fruitsalade
Barbecue glacé
Diversen sauzen
Stokbrood en kruidenboter
RECEPT PICANHA – STAARTSTUK INDIRECT GRILLEN
Ingrediënten
Picanha
Grof zeezout
Versgemalen zwarte peper
Mesquite rookhout (half handje)
Bereiding:
Verwijder eventuele vliezen aan de vleeszijde en snijd een ruitjespatroon (tot op het vlees, niet erin) in de vetzijde. Of vraag Joost Kuijpers om dit te doen.
Laat het vlees minimaal een half uur op kamertemperatuur komen.
Maak de barbecue klaar voor indirect grillen op 175-200°C.
Bestrooi het vlees, 20 minuten voordat je het gaat bereiden, aan beide kanten royaal met zeezout en zwarte peper.
Leg de picanha, met het vet naar boven, in de barbecue en voeg het rookhout toe. Doe het deksel dicht en zorg dat het roostertje boven het vlees zit: zo kan de rook over het vlees naar buiten gaan.
Als het vlees de gewenste temperatuur (45-55°C) heeft bereikt, 45-55°C, dan kun je het van de barbecue afhalen.
Leg de kooltjes in één laag op het kolenrooster.
Leg het vleesrooster terug en bruin de picanha direct boven de kooltjes totdat het vlees een mooi knapperig korstje heeft.
Laat het vlees minimaal 10 minuten rusten onder aluminiumfolie, voordat je het aansnijdt.